Etusivu

Syyttäjänsihteeri Reetta Päivänen siirtyi AIPA-hankkeeseen: Haluan edistää kentän ja hanketoimiston vuoropuhelua

Yhdistelmärangaistus – mikä se on ja mitä se merkitsee syyttäjille?

Uusi yhdistelmärangaistus otettiin käyttöön vuoden alusta. Se koostuu ehdottomasta vankeudesta ja sen jälkeisestä, vuoden pituisesta valvonta-ajasta. Yhdistelmärangaistus korvasi vaarallisille rikoksenuusijoille tarkoitetun vankeusrangaistuksen, joka suoritettiin kokonaan vankilassa.

Hallitusneuvos Paulina Tallroth on koonnut yhteen, mitä uudistus tarkoittaa syyttäjän työn kannalta.

Lue lisää

Hallinnon monitaituri jää eläkkeelle

Valtionsyyttäjä Christer Lundström on syyttäjälaitoksen hallinnon johtohahmo, joka on tullut tunnetuksi tarkkana rahakirstun vartijana. 36-vuotiseen uraan oikeushallinnossa on kuitenkin mahtunut muutakin, kuten venäläisiä konekaappareita. Hallinnon monitoimimies jää eläkkeelle vuodenvaihteessa, joten nyt on sopiva hetki kerrata menneitä ja luodata tulevaan.

Lue lisää

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen: ”Kentän äänen kuuleminen 2.0-hankkeessa on tärkeää.”

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen painottaa henkilöstön merkitystä muutoksen onnistumisessa. Hän toivoo, että henkilöstö kokee toiminnan uudistamisen tarpeelliseksi ja sitoutuu sen toteuttamiseen. Sitoutuminen helpottuu, kun työntekijä tuntee pystyvänsä vaikuttamaan asioihin. Raija Toiviainen kannustaakin meitä keskustelemaan hanketta valmistelevien kanssa.

Lue lisää

 
Sivun alkuun |