PAKINA
Marianna Semi

Sukkahousut ja sukkahousuaksut

Laitoksen naisilla kuluu sievoinen summa rahaa sukkahousuihin. Riippumatta niiden merkistä ja kestävyyslupauksista (mm. tikapuuneulonta tai juoksunesto) sukkahousuihin tulee juoksuja joka tapauksessa. Silloin otetaan kaapista varasukkahousut ja yritetään selvitä päivästä.

Varasukkahousut ovat yleensä yhdenkoon sukkahousut, mikä tarkoittaa, etteivät ne sovi kenellekään. Niissä on myös väärä väri, mummoruskea, eivätkä ne jousta (ei lycraa), eikä niissä ole vahvikkeita.

Merkkejä, värejä ja kestävyysominaisuuksia

Hulluilta Päiviltä voi ostaa kolmen kappaleen pakkauksen laatu-Wolfordeja. Suosikkivärit nude ja noir loppuvat aina ensin. Jäljelle jäävät tan, camel ja sun, jotka ovat vääriä sävyjä. Tästä on tosin muitakin mielipiteitä.

Dark greytä, antracitia, chocolatea ja dark brownia voi luulla noiriksi, joka on suomeksi musta. Mokauksen huomaa, kun pukee ostoksensa seuraksi mustan hameen. Ohje: turvaudu varasukkahousuihin.

Tokmannin viiden kappaleen sukkahousulaatikon ruskea sävy vielä menettelee, mutta lycran puuttuessa reisi- ja sääriosa valuvat auttamatta nilkkaan. Prisma ja moni muu myy Norlynia, joka ei kestä yhtäkään kokonaista päivää.

Lycran puuttuessa reisi- ja sääriosa valuvat auttamatta nilkkaan.

Ainoat koko kauden kestävät sukkahousut ovat vahvuudeltaan vähintään 40 denieriä, mieluummin 60. Tällaisten paksujen sukkahousujen kanssa käyvät lyhyt hame ja matalat kengät. Jos minihameen seuraksi pukee ihonväriset sukkahousut ja korkokengät, voi saada aikaan paheksuntaa. Tai hyväksyntää. Tässä on todettu selvä sukupuolijakauma.

Juhlasukkahousut, 5–10 denieriä, menevät rikki jo jalkaan vedettäessä. Sitten on myös vastaavat, sandaletteihin tarkoitetut sukkahousut, joiden jalkapohjassa on liukueste. Tarkoitus on, että niitä voisi käyttää sandaalien ja sandalettien kanssa (näiden kenkätyyppien eroja en analysoi tarkemmin). Joka tapauksessa liukueste estää jalan normaalin liikkeen, joten varpaat työntyvät sukkahousujen kärkiosan läpi.

Keskiajan kidutusvälineitä

Tarjolla on myös mattaa, kiiltävää, puolikiiltävää ja shimmeriä. Muun muassa. Koot 32–36 on mitoitettu petite-naisille, joita on maailmassa hyvin vähän. Tavallisin koko 36–40 on useimmiten loppu. Koot 42–50 on tarkoitettu suurenmoisille naisille. Sukkahousuja on myös haarakiilalla ja ilman sekä vahvistetulla kanta- ja kärkiosalla tai vain toisella niistä. Vahvistuksilla ei ole merkitystä, koska sukkahousut menevät rikki juuri näistä kohdista.

Juhlasukkahousut menevät rikki jo jalkaan vedettäessä.

Liivimäinen yläosa ja tukisukkahousut vastaavat keskiajan kidutusvälineitä. Näyttääkseen juhlamekossa solakalta naisen olisi tarkoitus tunkea runsautensa näihin verenkierron ja sisäelinten toiminnan estäviin kuristussukkahousuihin. Niin ei tule tehdä. Omat kilot pitää kantaa ylpeästi – muodokas nainen on aina upea. Laihat sanovat, että tällaiset vempeleet aiheuttavat tuskia myös heille. Tämä tiedoksi niille naisille, joilla on puoli kiloa ylipainoa – siis kaikille naisille.

Stay up -sukat puolestaan ovat tanssiessa ilmavat ja hyvät, mutta ne pitää läjäyttää kerralla kiinni reiteen eikä siirrellä enää sen jälkeen. Minä tein kerran sen virheen: sukat valuivat nilkan kautta kengän yli ja hajosivat. Varasukkia ei ollut.

Verottaja ei hyväksy sukkahousuvähennystä, mikä on väärin.
 
Julkaistu 22.12.2017
Sivun alkuun |