Syyttäjälaitoksen koulutus

Syyttäjälaitos on korkeatasoinen asiantuntijaorganisaatio, jossa henkilöstön osaamista tuetaan laaja-alaisella ja monipuolisella koulutuksella.

Koulutus räätälöidään syyttäjälaitoksen tarpeisiin ottamalla huomioon kotimaisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutokset, muuttuva lainsäädäntö ja tekemällä kattavaa sidosryhmäyhteistyötä.

Syyttäjän työ on asiantuntijatyötä, jossa osaaminen kehittyy työssä oppimisen ja koulutuksen kautta. Syyttäjälaitos tarjoaa henkilökunnalleen erinomaiset mahdollisuudet osaamisen kehittämiseen, erikoistumiseen ja kansainväliseen toimintaan.

Syyttäjälaitos tarjoaa henkilöstölleen vuosittain noin 100 koulutuspäivää. Koulutus tapahtuu työajalla ja siihen liittyvät kustannukset maksaa syyttäjälaitos.

Uuden syyttäjän osaamispolku alkaa Syyttäjän startti -koulutusohjelmasta. Syyttäjänvirastot rekrytoivat Valtiolle.fi -hakupalvelun kautta uusia syyttäjiä kuuden kuukauden mittaiseen apulaissyyttäjän määräaikaiseen virkaan, jonka aikana syyttäjä suorittaa Syyttäjän startin. Koulutusohjelman jälkeen apulaissyyttäjän on mahdollista hakea kihlakunnansyyttäjän virkaa.

Syyttäjälaitoksen koulutuksen mottona on: Osaaminen on kaiken avain.

Lisätietoja: koulutus.vksv(at)oikeus.fi

 
Julkaistu 6.2.2018